Logo Niemeijer Horeca
home

Bel ons direct op: 020 223 7537

Veilig betalen en bestellen

Messcherpe prijzen

Snelle levering

Maak je koelingen zomer klaar

15 April 2023

Hierbij wat tips voor de koelingen voordat de zomer weer begint. voor meer tips kunt altijd contact met ons opnemen 

Maak je koeling zomer klaar

De zomer komt er aan en vanaf 28 april mogen voorzichtig de terrassen weer open. Als ondernemer ben je nu vast druk met het  "Corona Proof" maken van je terras, maar heb je ook aan je koeling gedacht? Met deze 7 tips is ook jouw koeling klaar voor de zomer en blijven de drankjes lekker koud!

1. Controleer je deurrubbers
Koelapparatuur met deuren of laden zijn voorzien van deurrubbers (afdichtingen) die er voor zorgen dat gekoelde compartimenten luchtdicht worden afgesloten. Op deze manier blijft de koude lucht in de koeling en de warme lucht er buiten. Voor de start van het zomerseizoen is het aan te raden alle deurrubbers te controleren op scheuren of missende stukken. Indien ze versleten zijn, adviseren wij deze direct te vervangen. Zo voorkom je dat de drankjes niet goed koud worden en er onnodig energie verspild wordt doordat je koeling te hard moet werken. Duurzaam en het scheelt ook geld!

2. Blokkeer de verdamper niet
Wij begrijpen goed dat je het liefste de complete capaciteit van jouw koeling benut. Zorg er alleen wel voor dat de verdamper in de koeling vrijgelaten wordt. Een verdamper zorgt voor de juiste koudecirculatie in jouw koeling. Als deze circulatie verstoord wordt, kan het zijn dat de temperatuur in de koeling niet overal constant is en niet alle uitgeserveerde dranken zijn dan op de perfect temperatuur. 
Is jouw koeling ook voorzien van een laadlijn? Zorg er dan voor dat je deze met het beladen niet overstijgt.

3. Reinig de condensor
Tijdens de zomermaanden moet jouw koeling extra hard werken om warme lucht af te voeren. De condensor van jouw koeling is hiervoor essensieel. Het is dan ook aan te raden om de condensor regelmatig schoon te maken. Doe dit altijd met een zachte borstel, zodat je beschadigingen voorkomt. Plaats jouw koeling ook nooit direct tegen de muur, zodat er ruimte overblijft voor de condensor om de warmte af te voeren.

4. Check de koeling op ijsvorming
IJsvorming in de koeling zorgt ervoor dat deze niet goed koelt. Controleer daarom regelmatig of hiervan sprake is. 
Indien je last hebt van ijsvorming is het aan te raden je koeling te ontdooien. 
Heb je vaak last hebt van ijsvorming dan kan het zijn dat de koeling niet goed sluit. Controleer dan je deurrubbers nog eens goed op slijtage. Voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

5. Controleer rekken, laden en plateaus
Controleer alle (koelcel)rekken, laden en plateaus van jouw koelingen. Bij de zomerse drukte kan het voorkomen dat er haastig gewerkt wordt en daardoor deze onderdelen gaan schuiven. Je wilt niet dat de complete drankvoorraad valt.

6. Voorkom Legionella
Koelapparatuur als bijvoorbeeld ijsblokjesmachines hebben een tijd lang stil gestaan. Water in de waterleidingen kan daardoor langere tijd hebben stilgestaan. Het is daarom aan te raden om waterleidingen goed door te spoelen en het eerste geproduceerde ijs weg te gooien.

7. Deel deze tips met je collega's
Zorg ervoor dat al jouw collega's op de hoogte zijn van deze tips en waar nodig ook actie ondernemen. Zo voorkom je storingen in de zomermaanden zo veel mogelijk en kun jij je tijd besteden aan het bedienen van jouw gasten.

Twijfel je of je koeling nog goed werk neem contact met ons op voor advies !

Tel 020 223 75 37